fbpx

Lisäpalvelut

Matka karjalaiseen kulttuuriin ja ruokaan

Luumäellä tutustutaan presidentti Svinhuvudin kunnostettuun kotimuseoon. Lemillä herkutellaan Särällä. Rutolan entisen kyläkoulun elämään tutustutaan opettaja Amalia Lamminpään johdattelemana. Tutustut Unesco Saimaa
Geoparkin muinaisuomakohteeseen ja kuulet tarinoita uitto- ja sahahistoriasta kyläpolulla patikoiden ja Salpalinjan historiasta korsuihin ja majoitusluolaan tutustuen. Lappeenrannan historialliseen Linnoitukseen tutustutaan oppaan johdolla. Karjalainen pitopöytä odottaa sinua illalla.

Majoitut historiallisella Salpalinjalla luonnon keskellä entiseen kyläkouluun kunnostetussa ainutlaatuisessa hotellissa: Salpalinjan Hovissa. Kaikki huoneet ovat erilaisia ja oppiaineiden mukaan sisustettuja.

Kesto: 1 yö, 2 pv. Saatavilla ympäri vuoden.
Ryhmäkoko: 4-14 henk.

Ohjelma
Kello
11.00 Saapuminen Presidentti Svinhuvudin kotimuseoon Kotkaniemeen. Opastettu kierros museossa ja rouva Ellen Svinhuvudin puutarhassa.

13.00 Särä-lounas Kippurasarvessa Lemillä. Tuhatvuotisen perinteen mukaisesti valmistettu lammasherkku on yksi Suomen seitsemästä ihmeestä. Se on suussasulava makunautinto ja nautitaan lemiläiseen tapaan rauhallisesti.

14.30 Saapuminen hotelli Salpalinjan Hoviin. Kirjautuminen hotelliin.

15.00 Iltapäiväkahvit Amalia Lamminpään tapaan ja kertomuksia Rutolan kylän ja koulun historiasta.

16.00 Opastettu kierros tutustuen Rutolan kylän uitto- ja sahahistoriaan sekä Unesco Saimaa Geoparkin muinaisuoma-kohteeseen. Voit myös rentoutua hotellilla heittämällä tikkaa tai erilaisia pelejä pelaillen. Hotellilla on monia perinteisiä ulkopelejä, kuten kyykkä, mölkky, petankki ja hauskoja lauta-, tieto- ym. seurapelejä vapaasti lainattavissa (esim. Tuntematon sotilas –tietopeli).

17.30-19.30 Saunominen vanhassa opettajien katajantuoksuisessa saunassa, sisältäen omatoimisen vartalon suolakuorinnan ja kasvoja kosteuttavan savinaamion.
(Erillistilauksesta, sulan maan aikaan rentoutuminen kylpypaljussa. 90 €/ryhmä.)

19.30 Illallinen karjalaiseen tapaan.

Toinen päivä
8.00 Buffet-aamiainen hotellilla
9.00 ”Salpalinja – viimeisen sodan monumentti” Opastettu tutustuminen läheisiin Salpalinjan rakenteisiin ja luolaan,” kesto 1- 1,5 h.

Järjestetty ohjelma päättyy.

10.45 Omatoimista tutustumista Lappeenrannan Linnoitukseen ja vilkkaaseen satamaan sekä Saimaan kanavaan ja muihin Lappeenrannan nähtävyyksiin.

(Lisätilauksesta opastettu kävelykierros Lappeenrannan Linnoituksessa Katariina Suuren ja Kenraali Suvorovin jalanjäljissä, 1-1,5 h. 110 €/ryhmä.)

Lounaspaikaksi suosittelemme Lappeenrannan historiallista Upseerikerhoa. Lounaan hinta: n. 15 €/henk.

Kesto: 1 yö, 2 pv.
Saatavilla ympäri vuoden.
Ryhmäkoko: 4-14 henk.

Hinta: 192 €/henk.
Yhdenhengenhuonelisä 39 €/henk.

Hinta sisältää:
– yhden yön yöpymisen Salpalinjan Hovissa, kahdenhengen huoneessa tai lisämaksusta yhdenhengen huoneessa. Huoneissa on vuodevaatteet, pyyhkeet, hyvä keittiövarustus, TV ja Wifi sekä kahvia, teetä ja keksejä vapaasti.
– Särä-lounas ja karjalinen pitopöytä illalla
– ohjelmassa mainitut opastukset ja esitykset.
– aamiainen

Kuljetukset eivät sisälly hintaan.

Lisätiedot ja varaukset

Anne Sorsa-Vainikka
+358 50 336 09 86
info@salpalinjanhovi.fi