fbpx

Lisäpalvelut

Salainen Salpalinja ja luontoelämyksiä Lappeenrannassa
-ryhmämatkapaketti

Pääset tutustumaan Suomen sisällissodan historiaan ja jännittäviin, II maailmansodan aikaisiin Salpalinjan luoliin ja bunkkereihin. Illan hämärtyessä teemme patikkaretken läheiselle laavulle ”ulkoruokintaan”. Kuulet tarinoita Unesco Saimaa GeoParkista, kivikautisista asuinpaikoista ja rauhoitut pimenevässä illassa. Lappeenrannan Linnoituksessa tutustut kaupungin ja Vanhan Suomen historiaan Ruotsin ja Venäjän puristuksessa. Opas kierrättää sinua historiallisessa Linnoituksessa ja tutustuttaa kaupungin entisaikaiseen elämään.

Majoitut historiallisella Salpalinjalla luonnon keskellä entiseen kyläkouluun kunnostetussa ainutlaatuisessa hotellissa: Salpalinjan Hovissa. Kaikki huoneet ovat erilaisia ja oppiaineiden mukaan sisustettuja. Tutustut vanhaan koulumiljööseen ja koet opettajien saunan lempeät katajantuoksuiset löylyt. Kuulet tarinoita uitto- ja sahahistoriasta.

Kesto: 1 yö, 2 pv. Saatavilla ympäri vuoden.
Ryhmäkoko: 4-14 henk.

Ohjelma
Klo 11.30 Saapuminen Salpalinjan Hoviin.
”Salpalinja – viimeisen sodan monumentti” – Opastettu tutustuminen läheisiin Salpalinjan rakenteisiin ja luolaan, 1 h.

13.00 Särä-lounas Kippurasarvessa Lemillä. Tuhatvuotisen perinteen mukaisesti valmistettu lammasherkku on yksi Suomen seitsemästä ihmeestä. Se on suussasulava makunautinto ja nautitaan lemiläiseen tapaan rauhallisesti.

15.00 Opastettu kävelykierros Rutolan kyläpolulla tutustuen kylän uitto- ja sahahistoriaan sekä tapahtumiin sisällissodan aikana. Voit myös rentoutua hotellilla heittämällä tikkaa tai erilaisia pelejä pelaillen. Hotellilla on monia perinteisiä ulkopelejä, kuten kyykkä, mölkky, petankki ja hauskoja lauta-, tieto- ym. seurapelejä vapaasti lainattavissa (esim. Tuntematon sotilas –tietopeli).

16.30 Iltapäiväkahvit Amalia Lamminpään tapaan ja kertomuksia Rutolan koulun historiasta.

17.00-18.30 Saunominen vanhassa opettajien katajantuoksuisessa saunassa, sisältäen omatoimisen vartalon
suolakuorinnan ja kasvoja kosteuttavan savinaamion.
(Rentoutuminen kylpypaljussa, erillistilauksesta 90 €/ryhmä. Saatavilla sulan maan aikaan.)

19.00 Opastettu patikkaretki läheiselle laavulle, jossa valmistamme yhdessä iltapalaa nuotiotulilla grillaillen. Kuulet tarinoita Unesco Saimaa GeoParkista, kivikautisista asuinpaikoista ja rauhoitut pimenevässä illassa. Pimeään aikaan teemme retken otsalamppujen ja lyhtyjen valossa. Kevyempänä vaihtoehtona grillailua hotellilla.

Toinen päivä
8.00 Buffet-aamiainen hotellilla.

Siirtyminen Lappeenrantaan.
”Suvorov ja Lappeenrannan Linnoitus”. Opastettu kävelykierros Katariina Suuren ja Kenraali Suvorovin jalanjäljissä Lappeenrannan Linnoituksessa. 1-1,5 tuntia.

Omatoimista tutustumista Lappeenrannan historialliseen Linnoitukseen ja siellä oleviin museoihin sekä Lappeenrannan vilkkaaseen Satama-alueeseen ja muihin nähtävyyksiin.

Kesto: 1 yö, 2 pv.
Saatavilla: ympäri vuoden.
Ryhmäkoko: 4-14 henk.

Hinta: 199 €/henk., yhden hengen huonelisä 39 €/henk.

Hinta sisältää:
– yhden yön yöpymisen Salpalinjan Hovissa, 2 hh:ssa tai lisämaksusta 1 hh:ssa.
– aamiainen
– ohjelmassa mainitut ruokailut
– ohjelmassa mainitut opastukset, esitykset ja sauna.

Etukäteisvarauksesta, lisämaksullisia palveluja:
Rentoutuminen kylpypaljussa (90 €/ryhmä). Saatavilla sulan maan aikaan.

Kuljetukset eivät sisälly hintaan.

Lisätiedot ja varaukset

Anne Sorsa-Vainikka
+358 50 336 09 86
info@salpalinjanhovi.fi